Intrebari frecvente

1. Este sigur zborul pentru animale?

R: Da. In orice caz, calatoria cu avionul este mult mai sigura si mai putin stresanta, decat un drum lung si istovitor cu alte mijloace de transport.


2. Unde anume in avion va calatori animalul?

R: Toate animalele de companie zboara ca si exces de bagaj sau ca si cargo, deci va sta in cala avionului. Acea zona este incalzita si ventilata, de asemenea presurizata. Este acelasi aer pe care il respira pasagerii in cabina.

3. Este necesara sedarea animalului pe durata calatoriei?

R: In nici un caz! Sedativele suprima sistemul respirator al animalului si pot cauza probleme grave de sanatate, conducand uneori si la deces.

4. Este costisitoare calatoria cu avionul pentru animalul meu de companie?

R: Destul de costisitoare! Costurile depind insa de destinatia pe care calatoreste animalul, dar si de talia acestuia (respectiv dimensiunile custii in care calatoreste, intrucat taxarea se face la volum, si nu la greutatea bruta).
In plus, trebuie avute in vedere costurile pentru pregatirea de zbor: cumpararea custii, efectuarea vaccinurilor, implantarea microcipului, scoaterea pasaportului etc.
In cazul in care in tara de destinatie este necesara carantina, costurile cresc substantial.

5. Ce pot face pentru a pregati animalul de calatorie, pentru ca zborul sa-l afecteze cat mai putin?

R: Cel mai bun lucru pe care-l puteti face este sa acomodati animalul cu cusca pentru a-l face sa se simta cat mai confortabil in timpul zborului, in spatiul sau.
Incepeti cu mici trucuri, cum ar fi amplasarea in cusca a unei jucarii preferate, a saltelutei lui preferate etc. Este bine ca prietenul dvs. sa aiba minim 2-3 zile pentru a se acomoda cu cusca. Lasati-i cusca deschisa in spatiul lui, astfel ca acesta sa fie curios, sa inceapa s-o exploreze, sa se simta confortabil inauntru.


Informatii
 
 
Ciobanesc Caucazian
 
 
INFINITE MARKETING GROUP 2007